Mikuláš na městě 2022
  • 05.12.2022
  • 17:00
  • Ivančice, Palackého náměstí
Informace


MIKULÁŠ NA MĚSTĚ - pondělí 5. prosince od 17.00 hodin

Mikulášská nadílka s čertovským doprovodem na Palackého náměstí

Kdo má zájem, aby Mikuláš dětem předal balíček, může připravený balíček předat na recepci SVČ Ivančice. Tyto balíčky označíme a přepravíme na náměstí.   

50 Kč/ balíček

vybírání balíčků: 2.12. od 8.00 do 18.00, 5.12. od 8.00 do 12.00 hod. na recepci SVČ Ivančice

Mikulášský průvod bude vycházet 5.12. v cca 16.00 hodin ze Zemědělské ulice, přes ulici V Lánech, Oslavanská, Ostřihom, Široká, končit bude na Palackého náměstí, kde bude od 17.00 hodin probíhat nadílka.

Akce je podpořena z dotačního titulu:

Projekty obcí na podporu integrace držitelů dočasné ochrany na lokální úrovni 2022

více o projektu ZDE

Jaké to bylo


Mikulášská nadílka na ivančickém náměstí

V pondělí 5. prosince odpoledne procházel ulicemi Ivančic Mikuláš s andělem a čertovskou družinou, kterou vedl samotný Lucifer. Kolem čtvrté hodiny se tato skupina objevila na Zemědělské ulici, pokračovali kolem gymnázia, přes Oslavanskou a Širokou směrem k náměstí. Na Palackého náměstí byl tou dobou pro ně připraven prostor a také je čekalo spousta dětí i dospělých, jako každoročně i letos měl nadělovat Mikuláš balíčky. S ohněm a za řinčení řetězů se nejdřív na náměstí objevili čerti. Procházeli davem a hledali, koho že si tentokrát odnesou do pekla. Za nimi kráčel Mikuláš s andělem, s přítomnými se pozdravil a z pódia pak všechny přivítal. Děti už nedočkavě čekaly, až otevře svoji nebeskou knihu a začne si děti volat k sobě, aby jim předal balíčky. Pekelnou knihu však měl i Lucifer a tam záznamy o dětech zlobivých. Ale protože byly děti víc hodné než neposlušné, všechny si převzaly svůj balíček a do pekla neputovalo dítko žádné. Děti měly připraveny básničky, říkanky i písničky, některé si přišly pro balíček odvážně, některé se trošku bály, ale cestu za Mikulášem zvládly všechny. Nyní musíme být všichni hodní, aby za námi Mikuláš přišel zase za rok.

Fotogalerie


Fotogalerie

Akce, tábory, soutěže, turnaje a další

Navštívit

Videogalerie

Akce, tábory, soutěže, turnaje a další

Navštívit